leftmiddle

facebook furedkult

vaszary logo

Julie Martin Balatonfüreden

A Vaszary Baráti Kör vendége volt Julie Martin

Augusztus 1-én Julie Martin, a New Jersey-i ExperimentsinArts and Technology Alapítvány igazgatója volt a Vaszary Baráti Kör vendége. Személyes hangú tárlatvezetését a Találkozás Picassóval című kiállításon közel 40-en élveztük.

Julie Martin nem csak alapítványigazgató, de az amerikai művészeti élet elismert személyisége, és BillyKlüver özvegye. Azé a BillyKlüveré aki mérnök létére felfedezte a világnak a nálunk is kiállított Picassóról szóló fotósorozatot, felkutatta a darabjait, tudományos módszerek segítségével meghatározta a képek exponálásának percre pontos időpontját, és irodalmi kutatómunkával összerakta egy párizsi délután történetét.

nyolcak vaszary barati kor

Május 16-án Balatonfüreden megalakult a Vaszary Galéria Baráti Kör. A hajdani szovjet üdülő betonépületének lebontásával és Vaszary Kolos hercegprímás romos nyaralójának felújításával Balatonfüred nem csak egy új kiállítóhelyet nyert, hanem egy igazi közösségi teret is, amely a Baráti Kör megalakulásával új, a művészetbarátok érdeklődésére számot tartó programok helyszíne is lett.

A Vaszary Galéria 5 éve európai szintű, nemritkán Magyarországon egyedülálló kiállítások sorát kínálja az idelátogatóknak. Az elmúlt időszakban többek között Márffy Ödön, Csók István, Auguste Rodin, Amrita Sher-Gil, Joan Miró műveiből készült kiállítást láthatott a közönség. A képzőművészeti tárlatok mellett színházi előadások, koncertek, irodalmi estek színesítik a kínálatot. A Galériában működő Vaszary Alkotóműhely egész évben várja múzeumpedagógiai foglalkozásaira, nyaranta táboraira a gyermekeket.

A Vaszary Galéria Baráti Kör célja, hogy a Galéria tevékenységével összhangban olyan művészetbarát törzsközönség alakuljon ki, amely aktivitásával és támogatásával segíti a Galéria működését. A Baráti kör tagjai egész éven keresztül ingyen látogathatják a kiállításokat, a Jókai Mór Emlékházat és a Városi Helytörténeti Gyűjteményt, ingyen vagy kedvezményesen vehetnek részt tárlatvezetéseken, irodalmi esteken, koncerteken, színházi előadásokon.

A Vaszary Galériában augusztus 9-ig látogatható a „Találkozás Picassóval” című kiállítás, ahol a katalán festőművész válogatott grafikáival, és Jean Cocteau filmrendező Picassóról készült fényképeivel találkozhatnak a művészetbarátok. Szintén augusztus 9-ig tekinthetik meg a világhírű magyar származású fotóriporter, Robert Capa fényképeit is, és június közepén nyílik a Szépművészeti Múzeum osztrák biedermeier gyűjteményének legjobb alkotásaiból válogatott „Cilinder és lokni” című kiállítás, amely 3 éven keresztül lesz látható Balatonfüreden.

Várjuk azok a művészetbarátok jelentkezését, akik szívesen csatlakoznának baráti körünkhöz.

 

Részletes tájékoztató

Regisztráció

A Vaszary Galéria Baráti Kör 2015 évi részletes programja

Vaszary Galéria
+36-87/950-876 (1. mellék)

Jókai Mór Emlékház
+36-87/950-876 (2. mellék)

Városi Múzeum
+36-87/580-041

Vitorlázeum
+36-30/428-1260

Kisfaludy Színház
+36-30/305-1606

Kisfaludy Galéria
+36-87/481-187

Arácsi Népház
+36-87/788-456

Iratkozzon fel hírlevelünkre